"Газпром" не вижда никакви препятствия за транзита на газ през

...
"Газпром" не вижда никакви препятствия за транзита на газ през
Коментари Харесай

Украйна обяви форсмажорни обстоятелства за транзита на газ през входния пункт Сохрановка

"Газпром " не вижда никакви трудности за преноса на газ през Украйна в нормален режим и доставките му са в сходство с контракта, съобщи представител на компанията, представен от ТАСС. Транзитните услуги са платени напълно, разгласи съветският газов колос.

Преносът на газ през пункта "Суджа " е неосъществим от техническа позиция, разяснява "Газпром " концепцията на украинския оператор за краткотрайно прекачване на неналичен потенциал от "Сохрановка " до "Суджа ".

Операторът на газотранспортната мрежа на Украйна (ОГТС) осведоми малко по-рано през днешния ден, че ще разгласи форсмажорни условия за преноса на газ през входния пункт "Сохрановка " и потоците ще спрат от 11 май, съобщи Ройтерс.

Украйна продължи да е главен директен маршрут за съветския газ за Европа даже след нашествието на Москва в страната на 24 февруари.

ОГТС заяви обаче, че не може да продължи да прави интервенциите в газовокомпресорната станция "Новопсков " на обекта в Луганска област в Източна Украйна поради намесата на окупационните сили в техническите процеси.

Това е първият компресор в газопреносната мрежа на Украйна в Луганска област - директен маршрут за към 32,6 милиона кубични метра газ на ден или една трета от съветския газ за Европа, посочи операторът.

За да се изпълнят напълно отговорностите за пренос към европейските сътрудници, спазвайки изискванията на съглашението, е допустимо краткотрайно прекачване на неналичен потенциал от "Сохрановка " до физическия пункт "Суджа " на територията, следена от Украйна, уточни в известие украинският оператор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР