„Газпром“ не претендира за покриване на цялото потребителско търсене на

...
„Газпром“ не претендира за покриване на цялото потребителско търсене на
Коментари Харесай

„Газпром“ вижда място в Европа не само за своя газ, но и за LNG от САЩ


„ Газпром “ не претендира за покриване на цялото потребителско търсене на газ в Европа. Има място и за втечнения природен газ (LNG) от Съединени американски щати и за други източници, съобщи заместник-председателя на компанията Александър Медведев на 11-та Руско-германска конференция, която се организира в сряда в Потсдам.

„ От Русия сме подготвени да доставим в Европа толкоз газ, в сравнение с се нуждае Европа. Ние не претендираме да поемем 100 % от този спомагателен импорт. Остава място за доставки и на американски LNG и за газ откъдето и да се появи, в случай че се появи “, сподели Медведев, добавяйки, че „ Газпром “ счита да „ даде своя принос за безвредното газоснабдяване на Европа с природен газ “.

Руската компания „ Газпром “ заяви наскоро, че за интервала януари-октомври е нараснала експорта за чужбина с 4,4 % спрямо аналогичния интервал на предходната година – до 164 милиарда куб м. Очакванията на ръководителя на компанията Алексей Милер през октомври бяха за постигане на размер от износ за чужбина от близо 205 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР