Газпром напълно е спрял да доставя газ за Булгаргаз и

...
Газпром напълно е спрял да доставя газ за Булгаргаз и
Коментари Харесай

Газпром: Спираме газа за България и Полша

" Газпром " изцяло е спрял да доставя газ за " Булгаргаз " и за полската PGNiG поради неплащането в рубли в открития период. Това се споделя в известие на съветския газов холдинг от през днешния ден, 27 април, представено от Ройтерс.

" Газпром " спря изцяло доставките на газ за " Булгаргаз " и PGNiG заради неналичието на заплащания в рубли ", се споделя в изказване на компанията.

Руската газова компания също по този начин напомня, че България и Полша са директни страни и " при положение на неразрешено отклонение на съветски газ от директните размери за трети страни, доставките за пренос ще бъдат съкратени с този размер ".

По-рано денем стана ясно, че доставките на газ от Русия към Полша са нарастнали, откакто по-рано спаднаха до нулата, съобщи Ройтерс.

Физическите газови потоци по газопровода " Ямал-Европа " са били на равнище 3 449 688 киловатчаса към 06:22 часа централноевропейско време (07:22 часа българско време). Това демонстрират данни от мрежата на газопреносните оператори на Европейския съюз за днешния ден.

Варшава дефинира прекъсването за " нарушаване на контракта " и увери, че ще търси правата си.

Украйна упрекна Москва, че посредством врътването на кранчето се стреми да изнуди Европа в опит да разбие солидарността сред съдружниците. Единственото на континента спомогна за налагането на тежки наказания против Русия и финансирането на украинската защита. Полша е измежду страните, които упорстват за най-строги ограничения против Кремъл.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР