„Газпром“ и OMV AG подписаха допълнение към договора за доставка

...
„Газпром“ и OMV AG подписаха допълнение към договора за доставка
Коментари Харесай

Газпром и OMV се договориха за доставка на по-голямо количество газ за Австрия


„ Газпром “ и OMV AG подписаха допълнение към контракта за доставка на природен газ за Австрия. То планува нарастване на доставките на природен газ за страната над контрактуваните 1 милиарда куб м годишно. Документът е подписан по време на работна среща на ръководителя на „ Газпром “ Алексей Милер и ръководителя на OMV Райнер Зеле в Санкт Петербург, се споделя в известие на съветския газов холдинг.

„ Договорът планува нарастване на доставяното количество газ за Австрия над посочения в контракта 1 милиарда куб м газ годишно за целия период на деяние на контракта “, се споделя в известието, съгласно ТАСС.

„ Експортът на „ Газпром “ за Австрия в разстояние на няколко години слага нови и нови върхове. За десетте месеца на 2018 година доставките към този момент с една трета надвишават количеството за аналогичния интервал на 2017 година, като съставляват 8,8 милиарда куб м. Подписаното съглашение за спомагателни количества за износ над контрактуваните за следващ път удостоверява огромното търсене на съветски газ от страна на нашите европейски консуматори “, декларира Милер.

От своя страна Зеле отбелязва, че „ търсенето от Европа на природен газ ще пораства преди всичко заради това, че газовите електроцентрали сполучливо заменят въглищата, както и поради понижаване на личния рандеман от Европа “.

„ Увеличавайки доставките на газ за Баумгартен в Австрия ние даваме своя принос за обезпечаване на сигурността на енергоснабдяването, както в

Австрия, по този начин в други европейски страни “, прибавя той.
На срещата страните са разискали също по този начин и по-нататъшните стъпки по реализиране на подписаното през октомври 2018 година съглашение. В частност за основаването на взаимен координационен съвет за взаимоотношение сред фирмите, а също по този начин и за подготовка на договорката по влизането на OMV в плана за създаването на секторите 4А и 5А в ачимовските залежи в Уренгойското поле.

Експортът за Австрия

Първоначалният размер на годишните доставки на природен газ за Австрия за 50 години са се нараснали повече от 64 пъти. Общо за Австрия от 1968 година са доставени над 218 милиарда куб м газ. През 2017 година „ Газпром “ слага исторически връх по количество експортиран газ за Австрия 0 9,1 милиарда куб м газ, което е с 50,3 % (3 милиарда куб м) над количеството, доставено през 2016 година (6,1 милиарда куб м) и с 33,7 % (2,3 милиарда куб м) над доставките от 2005 година, когато е бил реализиран предходният връх от 6,8 милиарда куб м.

Споразумение за продължение на настоящия контракт сред „ Газпром износ “ и OMV Gas Marketing & Trading GmbH за доставка на съветски природен газ за Австрия до 2040 година бе подписано на 5 юни 2018 година

От 2017 година OMV е сътрудник на „ Газпром “ по асимилиране на Южно-Руското нефтогазокондензатно находище, а на 3 октомври 2018 година фирмите подписаха основополагащо съглашение за продажба на активи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР