Газпром Експорт спира природния газ за германските потребители на Shell

...
Газпром Експорт спира природния газ за германските потребители на Shell
Коментари Харесай

Газпром спря малка част и от газа за Германия - Shell отказа да плаща в рубли

" Газпром Експорт " стопира природния газ за немските консуматори на Shell Energy Europe Limited, разгласи съветската компания, представена от ТАСС. Причината е нормалната в последно време - отвод от заплащане за доставки в рубли съгласно условията, едностранно наложени от съветската страна на комерсиалните й сътрудници в така наречен " вражески страни ". Сред тях са всички страни от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия и останалите западни страни, подкрепящи Украйна.

По-рано през днешния ден стана ясно, че газ няма да има и за Нидерландия и държавния й газов търговец. Доставките стопират от 1 юни - заради " неплащане на газ, доставен през април ". Падежът на заплащанията е бил 31 май.

„ Към края на работния ден на 31 май „ Газпром износ “ не получи заплащане от Shell Energy Europe Limited за доставките на газ през април. В тази връзка „ Газпром износ “ уведоми Shell Energy Europe Limited за прекъсване на доставките на газ по този контракт от 1 юни 2022 година до осъществяване на заплащането по реда, открит с декрет на президента на Руската федерация] “, се споделя в известието на съветската компания.

Със прекъсването на газа, компанията Shell Energy Europe Limited ще изгуби годишни доставки на газ в размер до 1,2 милиарда куб. метра. Това е дребна част от близо 95 милиарда куб. метра синьо гориво, които Германия използва всяка година, по данни на икономическото министерство в страната, напомня CNN. Берлин към този момент е съумяла да понижи каузи на Русия във вноса на газ до 35% - от 55% от общото ползване преди началото на войната. Говорител на немското държавно управление съобщи пред американската медия, че " сигурността на доставките е обезпечена ", добави представителят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР