„Газпром” е заявила интерес да участва в газоразпределителния хъб „Балкан”,

...
„Газпром” е заявила интерес да участва в газоразпределителния хъб „Балкан”,
Коментари Харесай

„Газпром”, потвърди за „Турски поток”, има интерес към газовия хъб

„ Газпром” е декларирала интерес да взе участие в газоразпределителния хъб „ Балкан”, което на процедура е публично удостоверение, че втората тръба на „ Турски поток” ще мине през България. Това сподели в Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова.

„ Имаме тук ангажимент да изградим инфраструктура, която да свързва Турция и Варна, само че по-късно би трябвало да изградим втора тръба, която да обезпечи пътуването на горивото до Сърбия”, уточни Петкова.

От турската граница до към този момент издигната инфраструктура към Варна ще би трябвало да се изградят още 11 км газопровод.
Парламентът поддържа измененията в енергийната тактика Промените са по отношение на доставките на газ през новостроящата се тръба на „ Турски поток ”
От хъба към западната ни съседка пък ще се строи трасе от 474 км. Начинанието ще коства общо 2,8 милиарда лева

„ Европейските регламенти в региона на енергетиката плануват доста ясно какви правила би трябвало да бъдат спазени,за да се построи инфраструктура в региона на природния газ. Според тях би трябвало да се организира пазарен тест, с цел да се разбере дали е налице сигурност и финансова резистентност “, сподели още тя.
„ Интерфакс ”: Тръбата на „ Турски поток ” през България ще се забави най-малко година Ще би трябвало занапред да се построява нова газотранспортна инфрастурктура
„ Газпром” ще взе участие в третата обвързваща част на пазарния тест, като в хода й ще стане ясно кой резервира потенциал, в какви количества и за какъв брой години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР