Газпром е заявил своето намерение за спиране на доставките на

...
Газпром е заявил своето намерение за спиране на доставките на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да намаляваме газа към консуматорите, няма да се поддадем на шантаж

" Газпром " е декларирал своето желание за прекъсване на доставките на газ. Българското държавно управление е квалифицирано за този сюжети. Няма да има понижаване на газа към консуматорите по никакъв метод. Министерството на енергетиката е квалифицирано с различни източници ", това съобщи министър председателят Кирил Петков преди постоянното съвещание на Министерски съвет.

" Спирането на газа е жестоко нарушаване на техния контракт и е шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито парите на българите. Няма да се поддадем на сходен рекет ", безапелационен беше министър председателят.

" България преглежда всички контракти с " Газпром ", в това число тези за пренос през България, тъй като едностранно деяние за изнудване е неприемливо. След изхарчените милиарди за " Турски поток ", виждаме политиката на ГЕРБ до къде ни докара. Да имаме джип на " Аркад " в гаража на госпожа Арнаудова, да нямаме 3 милиарда в хазната и да нямаме диверсификация на база на всичко това ", акцентира Петков.

Той добави, че се е чул с Кириакос Мицотакис, който е удостоверил, че през юни физическото осъществяване на гръцката връзка ще бъде готово и е изразил предпочитание за обща диверсификация сред двете страни с втеченен газ.

Премиерът показа, че е приказвал и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която от своя страна е декларирала, че едностранно нарушение на контракта сред България и " Газпром " е проблем на целия Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР