„Газпром“ е започнал да уведомявва официално страната за спиране на

...
„Газпром“ е започнал да уведомявва официално страната за спиране на
Коментари Харесай

Нафтогаз: Газпром ни уведоми, че спира транзита на природен газ през Украйна от 1 януари 2020 г.


„ Газпром “ е почнал да уведомявва публично страната за прекъсване на газовия пренос през Украйна от началото на 2020 година. Това съобщи шефът на „ Нафтогаз “ Андрей Коболев в изявление пред РБК-Украина, предава РИА Новости цитираната от организация " Фокус ". По неговите думи, от 1 януари 2020 година украинската компания ще съобщи ръководството на газотранспортната система в ръцете на самостоятелен оператор, който ще би трябвало да подписва контракт с „ Газпром “ за преноса на синьо гориво.
Директорът на украинската компания означи, че „ този развой се движи извънредно тежко “. „ Или „ Газпром “ ще подпише контракт и тогава въпросът за обезценяването на газотранспортната (ГТМ) мрежа автоматизирано изчезва от нашия иск, или, извинете, само че ще ви се наложи да компенсирате това “, съобщи той.

РИА Новости напомня, че управлението на „ Нафтогаз “ непрекъснато приказва, че Украйна може да остане без пренос. По-рано Коболев съобщи, че влизането в употреба на „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “ ще направи ненужна украинската газопреносна мрежа. По този метод Киев ще загуби сдържащия фактор против „ съветската експанзия “, а вероятността от боен спор, на собствен ред, доста ще се усили.

Изпълнителният шеф на компанията Юрий Витренко, от своя страна, смята прекратяването на преноса през 2020 година за най-вероятния сюжет, защото със „ Северен поток 2 “ Русия повече няма да има потребност да употребява украинския маршрут за доставянето на газ в Европейския съюз.
Според неговата оценка, лишавайки се от преноса, Украйна ще загуби към 4% от своя БВП.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР