„Газпром“ е уверен, че газопроводът „Турски поток“ ще бъде пуснат

...
„Газпром“ е уверен, че газопроводът „Турски поток“ ще бъде пуснат
Коментари Харесай

„Газпром“ е уверен, че „Турски поток“ ще бъде пуснат до края на годината


„ Газпром “ е убеден, че газопроводът „ Турски поток “ ще бъде пуснат до края на годината, е съобщил заместник-началника на отдела за външноикономическа активност към „ Газпром “ Дмитрий Хандога по време на конферентен диалог.

„ що се касае до „ Турски поток “, ти ние сме уверени, че планът ще бъде пуснат до края на тази година... Дълбоководното полагане към този момент е приключено, в този момент завършват дейностите по приемния терминал, що се касае до морския сектор. „ Газпром “ дружно с колегата си, компанията Botas реализира дейностите по строителството на сухопътния директен сектор..Напредъкът е осезателен, в Турция към този момент започнаха и дейностите по заваряване на тръбите и по тази причина нямаме подозрения, че планът ще проработи в края на тази година “, е съобщил Ханодга, представен от съветските организации.
Той е отбелязал, че по-нататъшното развиване на газотранспортните мощности за Европа отвън рамките на Турция е в сферата само че компетенциите на „ Газпром “, защото се реализира от националните транспортни оператори. Така да вземем за пример операторът на газотранспортната система на България „ Булгартрансгаз “ при започване на април заяви, че е избрал реализатор на проектирането и строителството на газопровода, който ще приема газа от „ Турски поток “.
„ В Сърбия дейностите са в предварителен стадий. Избран е ЕРС-изпълнител, контракт е подписан. На 5 март плановата компания, която реализира плана за развиване на газотранспортната система на Сърбия е получила позволение от сръбския регулатор за изключване от нормите на европейското законодателство във типа, в който е имплементирано в сръбското законодателство “, е напомнил Хандога.

„ По принцип нито по един от секторите на „ Турски поток “, а също по този начин и при по-нататъшното развиване на националните газотранспортни системи, било то България, Сърбия или Италия ние не виждаме някакви основни проблеми “ е отбелязал Хандога.

„ Турски поток “ е план за експортен газопровод от Русия за Турция през Черно мори и по-нататък до границата на Турция до избрани страни. Проектът планува строителство на газопровод състоящ се от две тръби с потенциал от по 15,75 милиарда куб м всяка. Първата е предопределена за доставка на съветски газ за турските консуматори, а втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа. Пускът на газопровода е плануван за 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР