„Газпром“ е увеличил през месец март добива на природен газ

...
„Газпром“ е увеличил през месец март добива на природен газ
Коментари Харесай

„Газпром“ е увеличил добива с 20 % през март


„ Газпром “ е нараснал през месец март добива на природен газ д 20% спрямо аналогичния интервал на предходната година до към 46,4 милиарда куб м, сочат изчисленията на „ Интерфакс “, на база на данните на Централното диспечерско ръководство на енергийния комплекс на страната.

Продължителните мартенски студове са в основата на мощното търсене на газ както на външния, по този начин и на вътрешния пазари.

Достигнатият през март 2018 година рандеман надвишава равнището на рандеман за всички предходни (официално зимни) месеци на този отоплителен сезон. Данните за март 2018 година не отстъпват по резултати от предходните години до 2012 година, когато добивът е бил и най-голям – 47,3 милиарда куб м.

В резултат на нарастването през месец март, добивът на „ Газпром “ за последните 12 месеца е достигнал равнището от 478 милиарда куб м, надхвърляйки формалният проект за рандеман за актуалната година от 476 милиарда куб м. През 2017 година добивът на природен газ от компанията е било на равнище от 471 милиарда куб м газ.

След привършване на отоплителният сезон за „ Газпром “ настава интервалът, в който фирмите стартират да нагнетяват природен газ в газохранилищата си и заради това се счита, че взривът на добива не е завършил. Още повече, че след продължителните студени дни газохранилищата са много поизпразнени, както в Европа, по този начин и в Русия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР