„Газпром“ е построил общо 884 км по двете тръби на

...
„Газпром“ е построил общо 884 км по двете тръби на
Коментари Харесай

„Газпром“ е построил 884 км от двете тръби на „Турски поток“


„ Газпром “ е построил общо 884 км по двете тръби на „ Турски поток “, което съставлява 48 % от морския сектор на газопровода. Това се споделя в известие на South Stream Transport B.V. (дъщерна компания на „ Газпром “ за строителството на газопровода).

Компанията отбелязва, че корабът Pioneering Spirit, който извършва полагането на тръбите в морския сектор на „ Турски поток “ е минал контролната точка от 660-ния километър в Черно море, близо до границата на изключителната икономическа зона на България.

„ Предаденият сектор се намира в коридора на полагане, координиран по-рано за газопровода „ Южен поток “. Сега Pioneering Spirit продължава полагане по нов сектор от трасето, създадено особено за „ Турски поток “, в посока обитаемото място Къйакьой в сходство с разрешенията получени от Турската Република “, се споделя в известието.

„ Газпром “ стартира строителството на морския сектор на газопровода „ Турски поток “ на 7 май 2017 година Проектът планува строителство на две тръби с потенциал от по 15,75 милиарда куб м всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на газ за турските консуматори и се възнамерява да бъде пусната в употреба през месец март 2018 година Втората е с предопределение на доставки на газ за Южна и Югоизточна Европа и възможното стартиране в употреба е планувано за 2019 година „ Газпром “ разисква разновидности за продължение на „ Турски поток “ през България и Сърбия, или през Гърция и Италия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР