Газпром“ е оръжие на Кремъл. Това вече е ясно за

...
Газпром“ е оръжие на Кремъл. Това вече е ясно за
Коментари Харесай

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: „Газпром“ е оръжие на Кремъл, прогнозира се цена на газа през зимата около $4000

„ Газпром “ е оръжие на Кремъл. Това към този момент е ясно за всички. Русия предвижда цена на газа през зимата към 4000 $. Това е удар върху Европа. „ Газпром “ търпи загуби, само че това е прето от Москва. Дружеството се употребява и съставлява оръжие на Кремъл. Скъпият газ ще се отрази в скъпата сила и в производството на продуктите, които Европа изнася. Тревогите в Германия са основателни. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Димитър Гърдев, интернационален секретар на „ ИТН “.

„ Не би трябвало да имаме илюзии, че ще бъдем изправени пред провокации през зимата. Конфликтът очевидно ще продължи дълго “, разясни той.

Попитан по какъв начин гледа на това, че АЕЦ „ Запорожие “ се употребява като щит, Гърдев сподели, че съгласно него интернационалните сили би трябвало да пазят такива обекти.

„ В самата централа има тонове плутоний и уран. Много е значимо да се знае по какъв начин се стопанисват. Заплахите в това отношение са разнообразни. Те са рискови субстанции, само че е значимо и да не се разпространят и да попаднат в ръцете на терористи.
Може да се провокират дейности на Организация на обединените нации, може да се блокира активността на Русия в Съвета за сигурност. Това е тежка глоба. Либия какъв брой дълго се опитваше да излезе от сходна обстановка след „ Локърби “, показа още интернационалният анализатор.

В коментар за гибелта на Даря Дугина, той сподели, че съветското общество не е единно във връзка с войната в Украйна.

„ Хората в Русия не са единни. Едни считат, че войната е дълга и че не се употребяват всички сили и средства. Такъв акт, като покушението на дъщерята на Дугин, оказва огромен резултат в обществото. Ескалира публично мнение и хората желаят незабавно съразмерно деяние. В същото време Дугина не е била на върховен пост. Смъртта ѝ е удар върху идеологическите устои. Дугин бе изолиран и дистанциран от известно време. Той освен престана да бъде консултант на Путин, а и бе свален като началник на редица организации “, изясни още той.

Още от диалога вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР