Газпром е на опашката за клиенти в Европа, категорични са

...
Газпром е на опашката за клиенти в Европа, категорични са
Коментари Харесай

Красен Станчев и Васко Начев: Газпром е на опашката за клиенти в Европа

" Газпром " е на опашката за клиенти в Европа, безапелационни са специалистите Красен Станчев и Васко Начев.

В студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия те разясниха подправена вест ли е тази, че огромни стопански системи като Германия и Италия ще отворят в сметки и рубли или става противоположното – Русия се уплашила, че може да загуби свои клиенти и трансформира изискванията за заплащания на газ.

„ Към днешна дата няма нито една преведена рубла за приемане на природен газ. Вече това кой е разкрил тези сметки и кой ги ръководи са спомагателни въпроси, които не са маловажни. Русия желае да разедини оптимално доста Европа”, съобщи енергийният специалист Васко Начев.

„ Става дума за това, че търгуват компании. Важно е по кое време се счита заплащането за осъществено. Рублата не е конвертируема. Когато желаете да се заплаща по този начин, както е определила курса Руската централна банка, в действителност желаете българската, италианската компания или който и да е, да прави това, което желае Путин”, изясни икономистът Красен Станчев.

И двамата са на мнение, че от тук нататък „ Газпром” ще се бори за консуматори.

„ Най-хубавото нещо, което се случи е, че „ Газпром” е на опашката по отношение на другите да се борят за пазарен дял. Поведението им ще бъде друго от тук нататък. Потреблението на природен газ и петрол е извънредно спаднало”, добави Начев.

„ „ Газпром” в този момент ще моли да има контракт освен с България, а и с всички останали страни”, разясни Станчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР