Газовото находище на Турция в Черно море е на път

...
Газовото находище на Турция в Черно море е на път
Коментари Харесай

Турция ускорява работата по газовото находище в Черно море

Газовото находище на Турция в Черно море е на път да бъде пуснато в употреба през идната година, както е дадено, а работата по свързването му с националната инфраструктура е ускорена, заяви президентът Тайип Ердоган в събота.

Обръщайки се към откриването на водопровод за природен газ в северната провинция Кастамону, Ердоган съобщи, че сондажите на 9 от десетте кладенеца в първата фаза на газовото находище „ Сакария “ на морското дъно са завършили.

Надяваме се, че ще стартираме да използваме този газ през идната година “, сподели Ердоган, представен от Reuters.

Турция откри природен газ край северното си крайбрежие през 2020 година и от този момент прави оценка размерите на 540 милиарда кубически метра. Страната построи „ енергийна база “ в Сакария и тя ще се трансформира в пример на пазар за природен газ с включването на вътрешните доставки, сподели Ердоган.

Ние се приготвяме да изградим напреднал пазар на природен газ, където голям брой артикули, голям брой контракти се събират, с цел да образуват референтни цени. “

Ердоган не загатна Русия в речта си. През последните седмици съветският президент Владимир Путин повтори, че хъб за природен газ може да бъде основан в Турция много бързо, прогнозирайки, че доста европейски клиенти ще се появят на подобен пазар.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинРеджеп Ердоган газово находище газ в черно море енергийна рецесия Турция ПоследниНай-четениЕнергетика 84 Турция форсира работата по газовото находище в Черно море Политика 1776 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Политика 440 Проблеми в парадайса: Срещата на Г-20 в Бали може да е една от най-напрегнатите Любопитно 108 Ритуали за здраве в Este Fitness & Spa Компании 12945 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Компании 8844 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Крипто 7482 Обрат на 180°: Binance отхвърли да избавя FTX и срина криптовалутите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР