Газовите доставки към Гърция са възобновени след приключване на аварийния

...
Газовите доставки към Гърция са възобновени след приключване на аварийния
Коментари Харесай

Възобновени са газовите доставки към Гърция

Газовите доставки към Гърция са обновени след привършване на спешния ремонт по преносния газопровод за южната ни съседка, осведомят от Булгартрансгаз.

Близо две денонощия продължиха аварийно-ремонтните действия в региона на Кулата, където автоматизираните системи записаха приключване на газ.

Ето каква е повода за вчерашната повреда на газопровода България - Гърция

На 27 юли, при огледа на мястото на повредата беше открито нарушение на целостта на тръбата, най-вероятно поради стареенето на метала, обявиха специалисти. Високото налягане на газа провокира и лека детонация, като се образува кратер с дълбочина три метра.

Екологични вреди не са открити. Бяха сменени над 30 линейни метра тръби, като след среднощ стартира тестването и продухването на авариралия сектор. Близо 30 хиляди кубически метра вода беше изпомпана по време на ремонтните действия, защото газопровода върви паралелно на река Струма. Всички поръчки за газовия ден ще бъдат изпълнени в цялостен размер, както от България към Гърция, по този начин и в противоположна посока, показват още от Булгартрансгаз.

Цялото трасе на преносния газопровод България-Гърция, който преди два дни аварира в региона на Кулата, ще бъде инспектирано най- евентуално есента. Това съобщи за „ Хоризонт “ изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов. Всички доставки за деня и в двете направления се извършват обикновено.

Близо две денонощия продължиха аварийно-ремонтните действия по газопровода. Подменени бяха над 23 линейни метра от тръбата, като се извършваше и непрекъснато отводняване на терена, защото съоражението е в непосредствена непосредственост до река Струма. Заради предстоящите високи температури до 40 градуса в южната ни съседка плановото ползване за деня е било към 23 милиона кубически метра, половината от които се обезпечават от преноснния газопровод. По него Гърция също обезпечава над 2,6 милиона кубика за България, съобщи изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов.

На въпрос дали ще бъде инспектирано 130 километровото трасе на газопровода, предвид на това, че най- евентуалната причина за повредата е стареенето на материала, което следствието ще удостовери или не, изпълнителният шеф на Булгартрансгаз отговори, че има социална поръчка и огледът ще бъде осъществен през есента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР