Газовата връзка с Гърция получи дългоочаквания Акт 16Дългочаканата газова връзка

...
Газовата връзка с Гърция получи дългоочаквания Акт 16Дългочаканата газова връзка
Коментари Харесай

Вечерни новини: Поевтиняване на газа; Как Google заобиколи България

Газовата връзка с Гърция получи дълго чакания Акт 16
Дългочаканата газова връзка с Гърция получи Акт 16, заяви служебният районен министър Иван Шишков на брифинг в Министерски съвет и сподели документа за прилагане. Така България прави значима крачка в подобряването на енергийната си самостоятелност, и то на фона на рецесия и дефицит на природен газ в Европа в навечерието на отоплителния сезон.
„ Булгаргаз “ към този момент чака над 30% поевтиняване на газа за октомври
Държавният газов оператор „ Булгаргаз “ към този момент чака още по-голямо поевтиняване на природния газ за идващия месец поради пониженията в цените на интернационалните пазари. Tри дни преди одобряване на окончателната цена сдружението предвижда поевтиняване с близо 32% до към 240 лева./МВч, посочи изпълнителният шеф Деница Златева по време на откритото съвещание в Комисията за енергийно и водно контролиране.
Европейска банка за възстановяване и развитие увеличи прогнозата за българската стопанска система с едно мислено
След две следващи намаления поради войната в Украйна и следствията от нея Европейската банка за възобновяване и развиване увеличи прогнозата за българската стопанска система през 2022 година – с 0.5 пункта до 3%. Европейската финансова институция обаче сви на половина упованията си за стопанската система на България за идната година с 1.5 пункта до 1.5%. Това излиза наяве от оповестения септемврийски стопански отчет.
С 406 млн. лева страната отново ще опита да отпуши общинските ВиК и пътни поправки
Служебното държавно управление гласоподава нов следващ лист с ВиК и пътни планове на общините, които ще бъдат финансирани с над 406 млн. лева Това заяви служебният районен министър Иван Шишков след съвещанието на Министерския съвет. По думите му критериите за утвърждение за финансиране са „ ясни, точни и транспарантни “, до момента в който в предните описи, направени от някогашните ръководещи, е имало „ незадоволително правилни “ оферти.
Преизчислените пенсии ще станат ясни чак след изборите
Разпорежданията на преизчислените от 1 октомври пенсии ще бъдат налични за информация в страницата на Националния застрахователен институт (НОИ) в деня след изборите – 3 октомври. Проверка ще може да бъде направена с личен идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт, оповестиха от институцията.
Гугъл следва Microsoft в Гърция със собствен център за данни
Гърция крачи решително към амбициозната цел да се утвърди като районен център за транспорт на данни, а държавното управление на Кириакос Мицотакис не стопира да работи самодейно по привличането на огромни вложители. След като преди две години американският колос Microsoft разгласи, че ще вложи огромна сума в построяването на няколко дейта центъра, в този момент това се чака да направи и съперникът му Гугъл.
Отваря се кутията на Пандора: Русия насрочва анексирането на областите в Украйна
Руски чиновници в четирите окупирани района на Украйна оповестиха за голямо болшинство от гласове в интерес на присъединението към Русия, до момента в който Съединените щати възнамеряваха резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща референдумите като машинация. Преброяването на гласовете в четирите провинции варира от 87% до 99.2% в интерес на присъединението Русия. Служители, назначени от Москва, разнасяха изборни урни от къща на къща и това даде спомагателна причина на Запада да разгласи референдумите за нелегитимни. Според тях те целят основаване на юридически предлог за Русия да анексира четирите района и могат да отворят кутията на Пандора.
Европейска комисия предложи черни описи и възбрана за съветски импорт за €7 милиарда
Европейската комисия предложи в сряда осми кръг от наказания против Русия поради нахлуването й в Украйна. Сред тях са по-строги търговски ограничавания за вноса, повече обособени черни описи и таван на цените на петрола за трети страни.
Русия сподели по кое време най-рано може да завърши войната в Украйна
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия ще би трябвало да продължи да се бие, до момента в който не поеме надзор над цялостен Донецк. Около 40% от провинцията към момента е под ръководството на Киев и е сцена на едни от най-тежките боеве по време на войната.
Завръщането на нуклеарната опасност: Кой с какво разполага и по какъв начин ще се отбрани Европа?
Ядрените оръжия бяха знак на Студената война от предишния век. Неотдавнашните съветски закани във войната с Украйна обаче ги сложиха още веднъж на дневен ред. Как работи възпирането и с каква отбрана разполага Европа – отговор на тези въпроси четете в линка. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР