Газовата връзка с Гърция е възможно да не заработи и

...
Газовата връзка с Гърция е възможно да не заработи и
Коментари Харесай

Газовата връзка с Гърция може да не заработи и през октомври

Газовата връзка с Гърция е допустимо да не проработи и през октомври. Това сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов по време на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), представен от БНР.

Днес регулаторът прегледа предлагането на публичния снабдител " Булгаргаз " за повишаване на природния газ през август до 298 лева за мегават час. Комисията ще се произнесе с дефинитивно решение до 12 август, като цената ще важи от началото на месеца.
 Шефът на КЕВР:
Шефът на КЕВР: " Булгаргаз " е купил съветски газ посредством медиатори и ни го препродават по-скъпо

От печелившо при започване на годината, в този момент сдружението е на загуба от 500 млн. лв.

Заявлението на " Булгаргаз " с посочената цена, съставлява повишаване с 60% по отношение на месец юли. А както към този момент показаха представители на бизнеса, по отношение на цената през април, нарастването е двойно. Преди дни ръководителят на КЕВР уточни, че по всяка възможност ще бъде задоволено настояването за цената на " Булгаргаз ", само че е допустимо следващо намаляване.

По време на съвещанието на КЕВР през днешния ден стана ясно още, че към този момент проблеми с доставките на газ през идващите месеци не се чакат. За цените обаче прогнози не могат да се вършат.
 Шефът на КЕВР: Най-вероятно повишаването на газа за август ще е с 60%
Шефът на КЕВР: Най-вероятно повишаването на газа за август ще е с 60%

Това е и настояването на " Булгаргаз "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР