Газовата връзка Гърция - България получи освобождаване от изискванията за

...
Газовата връзка Гърция - България получи освобождаване от изискванията за
Коментари Харесай

Газовата връзка Гърция - България освободена от изискванията за достъп на трети страни

Газовата връзка Гърция - България получи освобождение от условията за достъп на трети страни, оповестиха от смесеното капиталово сдружение, което осъществя плана - " Ай Си Джи Би ", предава Българска телеграфна агенция.

След решението на Европейската комисия за освобождението на Междусистемна връзка Гърция-България /IGB/ от условията по отношение на достъп на трети страни, контролиране на цената и обособяване по благосъстоятелност, националните регулатори на Гърция и България са приели взаимно решение за освобождение на IGB.

Решението за освобождение дефинира рамката, според която газопроводът IGB ще работи от началото на комерсиална употреба. Решението дава освобождение от разпоредбите за достъп на трети страни за потенциала, запазен в резултат на завършилия Пазарен тест за запазване на потенциал за период от 25 години.

Наред с това, Европейската комисия и националните регулатори на двете страни също по този начин са одобрили освобождение от контролирана цена за целия потенциал на газопровода, както и освобождение от обособяване по благосъстоятелност.

И двете са за период от 25 години, показаха от " Ай Си Джи Би ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР