Газовата война на Путин срещу Европа е пряко продължение на

...
Газовата война на Путин срещу Европа е пряко продължение на
Коментари Харесай

Кулеба: Освободете се от всякаква зависимост към Русия

" Газовата война на Путин против Европа е директно продължение на войната му против Украйна. Където може да навреди, той ще го направи. Той ще употребява всяка взаимозависимост, която Европа има от Русия, с цел да съсипе естествения живот на всяко европейско семейство. Единственият метод е да отвърнете мощно и да се освободите от всякаква взаимозависимост " , написа в " Туитър " украинският външен министър, Дмитро Кулеба, цитира news.bg.

Припомняме, че през днешния ден в Брюксел министрите на енергетиката на Европейски Съюз организират изключителна среща в опит да договорят ограничения за понижаване на зависимостта от съветския газ, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Миналата седмица Европейската комисия предложи страните-членки на Европейски Съюз да понижат потреблението си на газ с 15% от август до март идната година. Очаква се министрите да одобрят проекта на днешното си съвещание.

Проектоспоразумението планува доброволни стъпки от страните-членки на блока за понижаване на потреблението на газ.

Междувременно украинският газотранспортен оператор се оплака, че съветският газов колос " Газпром " е нараснал без предизвестие налягането в тръбопровода, с който доставя газ за Европа. Подобни пикове на налягането могат да доведат до изключителни обстановки, в това число пробойни в тръбата. Операторите на тръбопроводи са длъжни да се осведомят взаимно за тях авансово, споделиха от украинската компания.

С решението на Русия да понижи подаването на газ към Германия по " Северен поток 1 " до 20 % от потенциала му, Украйна се трансформира в главно трасе за транспорт на съветски газ към Западна Европа.

Като друга причина за намаляването на доставките съветският президент Владимир Путин на 20 юли в Иран уточни, че Украйна затвори клон на директен водопровод, пренасящ съветски газ на Запад през територия, следена от подкрепяните от Москва сепаратисти.

Засега няма информации за разстройства в газоподаването през " Турски поток ", който доставя Турция, Гърция, Унгария и Сърбия с съветски газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР