Газопроводът Северен поток 2 може да бъде пуснат в експлоатация,

...
Газопроводът Северен поток 2 може да бъде пуснат в експлоатация,
Коментари Харесай

Владимир Путин напомня, че освен 1 има и Северен поток 2

Газопроводът " Северен поток 2 " може да бъде пуснат в употреба , въпреки и това не може да стане незабавно. Това съобщи съветският президент Владимир Путин от Техеран, откакто стартира войната против Украйна.

" Газпром " постоянно е изпълнявал и ще продължи да извършва отговорностите си за доставка на сила , а прехвърлянето от страна на задграничните сътрудници на грешките им с енергетиката към " Газпром " и Русия няма никакво съображение, съобщи съветският президент Владимир Путин.

На фона на спрените доставки по " Северен поток 1 " , съветският президент изяснява: " Що се отнася до газа, имаме подготвен различен маршрут. Това е " Северен поток 2 " и тръбата може да бъде стартирана. А не се започва! ", възкликва Путин и показва, че и тук Русия има проблеми.
 Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията
Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията

Според МААЕ европейските страни няма да могат да попълнят нужния потенциал в газовите си складове преди зимата

Руският президент декларира и че преди месец и половина - два е разговарял с канцлера на Федерална република Германия по тематиката " Северен поток 2 ". Тогава е напомнил, че " Газпром " е резервирал мощности, основал е тези мощности и би трябвало да се направи нещо по въпроса. " Те не могат да се задържат до безспир! "

" Ами, отговорът беше, че в този момент има други проблеми - по-важни, мъчно е да се занимаваме с това в този момент, не е подобаващият миг за това. Е, трябваше да го предупредя, че тогава ще отнемем половината от размера, очакван за " Северен поток ", за вътрешно ползване и преправка ", декларира Путин. Припомняме, че сред Путин и Олаф Шолц бе преди към месец и в формалните известия. Разговорите сред Путин и Шолц и Макрон тогава.

" Газпром постоянно е изпълнявал и ще продължи да извършва всички свои отговорности. Фактът, че нашите сътрудници трансферират или се пробват да трансферират личните си неточности върху Русия и " Газпром ", няма никакво съображение ", съобщи Путин пред публицисти.

беше пуснат в употреба през 2011 година и има потенциал от към 55 милиарда кубически метра годишно. От юни насам обаче съветският държавен енергиен колос " Газпром " е с повече от половината от дневния най-много - до 67 милиона кубични метра. Понастоящем тръбопроводът е изцяло спрян за годишна поддръжка - по график до четвъртък .
 Русия възвръща газа по
Русия възвръща газа по " Северен поток 1 " в четвъртък?

Цените на газа в Европа потеглиха надолу след известието

ТАСС заяви, че в случай че Русия не получи назад ремонтираната турбина , дневният потенциал на тръбопровода може да намалее още повече до 33 млн. куб. м в края на юли поради нужния ремонт на " още един елемент ".

Турбината, ремонтирана в Канада, не беше върната на Русия поради западните наказания, наложени след съветската нападателна война против Украйна. Неотдавна, по искане на Берлин, канадското държавно управление , с цел да може тя да бъде инсталирана още веднъж.

От " Газпром " обявиха на два пъти, че не могат да пуснат тръбата в употреба, защото не разполагат със.

Процедурата по беше затормозена дълги години, в това число и със наказания от Съединени американски щати, поради съмнението, че с дублирането на тръбите към Европа, Русия желае да изключи изцяло Украйна като транзитираща страна . Макар и изцяло построена втората тръба не е пусната в употреба, а процесът бе изцяло замразен сега на нахлуването на съветската войска в Украйна на 24 февруари тази година.

" Газпром " разгласи форсмажор за част от доставките на газ за Европа

Руският газов колос не може да извърши отговорностите си за доставка заради " изключителни условия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР