Газохранилищата в Румъния вече са запълнени до 72,5 процента от

...
Газохранилищата в Румъния вече са запълнени до 72,5 процента от
Коментари Харесай

Румънците спокойни, имат много газ

Газохранилищата в Румъния към този момент са запълнени до 72,5 % от потенциала им, което е добра вест, като се има поради, че задачата, избрана от Европейския съюз, е 80 % до началото на ноември, оповестява телевизия Диджи 24, цитирайки министъра на енергетиката Вирджил Попеску.

Вътрешното произвеждане на газ в Румъния покрива настоящото ползване и обезпечава и основна част от складовите наличия за зимата. Преди 10 дни равнището на запълване на газохранилищата беше 67 %, а в този момент е 72,5 % - равнище, считано за извънредно положително за сегашния интервал, отбелязва малкия екран.

 
Попеску също по този начин приветства предлагането на председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за делене на цената на електрическата енергия от тази на газа - мярка, целяща да противодейства на ускореното повишаване на електричеството.

Министърът съобщи, че Румъния, дружно с други членки на Европейски Съюз, още от март насам поддържа концепцията за разделянето на цените. По този метод цената на електрическата енергия, създавана в това число и от газови централи, може да бъде защитена от " очевидните операции " на Москва във връзка с газовия пазар, които водят до изкуствени поскъпвания, рефлектиращи и върху цената на електрическата енергия, показва той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР