Газификацията на България може да бъде осъществена с инвестиции от

...
Газификацията на България може да бъде осъществена с инвестиции от
Коментари Харесай

Илхам Алиев ни обеща инвестиции за газифицирането

Газификацията на България може да бъде осъществена с вложения от страна на СОКАР и съм сигурен, че в най-близко бъдеще ще стартираме работа в тази посока. Това сподели президентът на Азербайджан Илхам Алиев, който се срещна с българския министър председател Бойко Борисов.

Алиев разгласи, че съществена тематика на диалозите му с Борисов е бил газът. " Над 3 трилиона куб. м. газ могат да бъдат доставени от Азербайджан до Европа и това сега се случва с сполучливото осъществяване на Южния газов кулоар. По този метод газовите проблеми на Европа ще могат бъдат решени. Днес с Борисов дадохме разпореждане на съответните министерства и ще проверим информацията за взаимна работа ", съобщи президентът на Азербайджан.

Той добави, че по време на срещата с българския министър председател двамата са удостоверили, че България и Азербайджан ще се постараят да обезпечат търговски стоокообмен, който в този момент не е на нужното ниво. " Смятаме, че имаме положителни благоприятни условия за вложения и ще продължаваме договарянията ", разяснява Алиев и добави, че визитата на Борисов в страната е от огромно значение.

" В Азербайджан започваме годината с Вашето посещаване и се веселя, че продължаваме прелестно да си сътрудничим и да организираме постоянно визити на най-високо ниво ", обърна се Алиев към Бойко Борисов. " На срещата поздравих Борисов за европредседателството на България и съм сигурен, че България почтено ще изиграе тази своя роля. България за нас е непосредствен другар ", сподели още той.

" Утре ще се състои първият полет от Баку до София и той ще спомага за укрепването на връзката сред двата народа ", добави президентът на Азербайджан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР