Газът вече е в рубли за неприятелски държави, България е

...
Газът вече е в рубли за неприятелски държави, България е
Коментари Харесай

Милен Велчев: Не е фатално, че газът вече е в рубли

Газът към този момент е в рубли за вражески страни, България е в този лист. Как ще заплаща България след решението на Путин, приказва по БТВ бившият финансов министър Милен Велчев:

" Създадени са условия за заплащане в евро в Газпромбанк и ще бъдат насочвани към московския пазар за обмяна в рубли. Това не е тотална промяна, а Русия подсигурява за себе си, че тези средства в евро няма да бъдат замразени. Политическите изказвания на Песков са за вътрешната публика, да показват невъзможност към комерсиалните партнори. България няма предпочитание да заплаща с рубли, а в евро през съветска банка, като тези евро ще се обменят на пазара в Русия. Смятам, че не може Путин да се лиши напълно от газта, само че това не е в наш и на Европа интерес, нито на Русия и Путин. 

Алтернативите са от една страна азерския газ, втечнения газ. Но България не е прекомерно подвластна от газа като суровина, не можем напълно без него, той е нужен, само че другите енергийни източници в средносрочен проект могат да заместят газа напълно, единствено дето не е най-хубавият вид. Никой не печели от войната, може да се приказва кой губи повече и кой по-малко. Русия губи доста повече от Запада сега. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР