Газът в Европа продължава да поевтинява за четвърти пореден ден

...
Газът в Европа продължава да поевтинява за четвърти пореден ден
Коментари Харесай

Газът в Европа поевтинява за четвърти пореден ден

Газът в Европа продължава да поевтинява за четвърти следващ ден от началото на седмицата и към този момент се търгува с към 100 евро под ценовия връх към 342 евро за мегаватчас, доближат предишния петък (на 26-и август).

Подкрепа за поевтиняването на синьото гориво продължава да оказват положителните равнища на запълняемост на газовите складове в Европейски Съюз макар фрапантно понижените съветски доставки, опасенията за въвеждане на таван на цените на газа и намаляващото търсене на синьото гориво. Същевременно има и известно увеличение през днешния ден на газовите потоци от Норвегия, което за момента надвива над опасенията по отношение на прекъсването на съветските доставки през „ Северен поток 1 “ за три дни (до 03.00 часа централно европейски време тази събота).

Към 14.00 часа българско време октомврийските газови фючърси на нидерландския хъб TTF поевтиняват с към 2% към 235 евро за мегаватчас, като по-рано денем даже беше достигнати двуседмични дъно към 223 евро за MWh - най-ниско ценово равнище от 17-и август насам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР