Газът в Европа поскъпва със 7% през обедната европейска търговия

...
Газът в Европа поскъпва със 7% през обедната европейска търговия
Коментари Харесай

Газът в Европа поскъпва със 7% към 132 евро за мегаватчас

Газът в Европа нараства със 7% през обедната европейска търговия след прогнозите за захлаждане на остарелия континент от идната седмица, което се чака да стартира да понижава запасите на синьо гориво в газохранилищата, съобщи БНР.

Към 27-и ноември газовите складове в Европейски Съюз са цялостни на 93,9%, а общото равнище на предпазване в Германия е 98,88%, съгласно данни на Gas Infrastructure Europe (GIA).

Към 14.30 часа българско време декемврийските фючърси на нидерландския газов хъб TTF нарастват със 7% към 132 евро за мегаватчас за пръв път от началните дни на ноември.

За днешното повишаване на синьото гориво въздействие оказва ти проблеми с норвежкото находище Troll и с терминала Barrow North в Обединеното кралство.

Междувременно " Газпром " продължи да доставя газ за Европа през Украйна, като през вчерашния ден съветският енергиен колос съобщи, че е решил да не понижава доставките на газ за Молдова, само че в същото време си резервира правото да понижи или даже да приключи доставките, в случай че Молдова не успее да извърши контрактуваните заплащания.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР