Газът в Европа е на цена под 150 евро/МВтч. Германия

...
Газът в Европа е на цена под 150 евро/МВтч. Германия
Коментари Харесай

Можело: Газът в Европа падна под 150 евро

Газът в Европа е на цена под 150 евро/МВтч. Германия е запълнила газохранилищата си до 95%, метеоролозите предвиждат по-топла зима от нормалното.

Фючърсната цена на нидерланската газова борса TTF в този момент е на най-ниското си ниво от края на юни, откакто през август се изстреля до 340 евро.

Германия си беше сложила цел да запълни 95% газохранилищата си до 1 ноември, само че направи това предварително. По данни на Gas Infrastructure Europe, в Европейския съюз като цяло газохранилищата са 91,6% запълнени, съобщи настоящо.ком.

Ако зимата в действителност се окаже мека, това ще помогне на Европа да редуцира с 15% потреблението през отоплителния сезон.

Както заяви Службата по наблюдаване на климатичните промени (Copernicus Climate Change Service), нейният климатичен модел демонстрира, че вероятността за по-високи от нормалните температури в околните месеци във Англия, в доста региони в Централна Европа и забележителна част от Средиземноморието, е 50-60%.

Междувременно шефът на “Газпром ” Алексей Милер съобщи в сряда, че по-време на пиковите студове идната зима могат да замръзнат цели градове в Европа:

“Зимата може да бъде релативно топла, само че която и да е една седмица или пет дни ще бъдат ненормално студени. За този къс интервал от време, не дай боже, може да замръзнат цели градове ”.

Според “много песимистичните ” прогнози, към март 2023г., в европейските складове ще остане към 5% газ, сподели Милер в изявлението си пред форума " Руска енергийна седмица ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР