Газът не е на най-добрата цена. Дългосрочният договор с Азербайджан

...
Газът не е на най-добрата цена. Дългосрочният договор с Азербайджан
Коментари Харесай

Александър Николов: Не съм викан на разпит все още

Газът не е на най-хубавата цена. Дългосрочният контракт с Азербайджан не е задоволителен за вътрешна консумация. Оправдания може да има доста, само че има документи от Европейска комисия и дано да ревизират дали механизмите са спазени.  Това съобщи някогашният министър на енергетиката Александър Николов пред bTV. 

Според него България би трябвало да направи задоволително, с цел да има диверсификация на синьото гориво.  По думите му някогашният министър председател Кирил Петков не можело да разпорежда нищо на отраслово сдружение в Министерство на енергетиката, а съответно единствено на енергийния министър в Министерски съвет. Има доста ясна централизация към избран търговец за газовите доставки и потребление на търговски механизъм без правила за търговия, изясни Николов.

Президентът на Азербайджан е в доста положителни връзки с българския президент Румен Радев, уточни Николов и добави, че има потребност от кавги в предизборна конюнктура. Българското общество би трябвало да заплаща по-малко, с цел да е по-конкурентна промишлеността и да са по-малко сметките. 

Не съм викан на разпит, само че на драго сърце бих отишъл да дам нужните данни в ДАНС, сподели Николов по отношение на газовите доставки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР