Газът, който уплаши жителите на няколко столични квартала днес, е

...
Газът, който уплаши жителите на няколко столични квартала днес, е
Коментари Харесай

Варелите, които обгазиха част от в София, отиват на площадка за опасни отпадъци

Газът, който уплаши жителите на няколко столични квартала през днешния ден, е безвреден за популацията. Това съобщи Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община, по Българска национална телевизия. Мобилна лаборатория на общината наблюдава качеството на въздуха в региона. Той изясни, че този газ се употребява в инспекцията на газстанции и бензиностанции.

" Няма заплаха за популацията, това е безопасен газ. Имали сме подобен случай преди няколко години. Миризмата е остра, само че не е рискова. Ние предходния път го вдишвахме 12 часа. Мобилната станция на Столична община ще е тук 24 часа. Ако има нездравословна централизация, ще ви осведомяваме ", заяви Димитров.

Варелите, провокирали обгазяването, към този момент бяха опаковани в железни контейнери и ще бъдат извозени площадка за рискови боклуци.

По случая ще бъдат наложени наказания, увери Димитров.

" Тук бяха представители на Столичния инспекторат, ще има наказания. Неприятно е, в случай че седите тук, на километър от мястото не би трябвало да се усеща. Като махнем варелите ще усетите, че към този момент я няма тази миризма ", разяснява Красимир Димитров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР