Газа продължава да бъде недостъпна за външния свят след прекъсването

...
Газа продължава да бъде недостъпна за външния свят след прекъсването
Коментари Харесай

Газа в затъмнение на комуникациите, на фона на предупреждения за прикритие за военни престъпления

Газа продължава да бъде недостъпна за външния свят след спирането на телефонните и интернет услуги, защото филантропични и медийни организации предизвестяват, че спирането на връзките може да обезпечи прикритие за жестокости в обсадения анклав.

Палестинците в Газа не съумяха да поддържат връзка с хора отвън анклава за втори ден в събота след някои от най-тежките бомбардировки през войната и отчетите на Хамас за лимитирани наземни нахлувания на израелските сили през нощта.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Моят възпитаник Йехия Дадух оцеля след бомбардировка, само че болката му е голяма Един ден от живота на фамилиите, приютили се в болничното заведение ал-Шифа в Газа Организация на обединените нации споделя, че броят на жертвите на Министерството на здравеопазването в Газа в предходни войни е „ правдиво “ Как наподобява дефицитът на храна в Газа? завършек на списъка

Палестинският телекомуникационен снабдител Jawwal съобщи късно в петък, че израелската бомбардировка на Ивицата е унищожила „ всички останали интернационалните направления, свързващи Газа с външния свят “.

Нида Ибрахим от Ал Джазира, репортаж от Рамала на окупирания Западен бряг, сподели в събота, че има „ доста, доста минимална “ информация, излизаща от анклава.

„ След като Газа потъна в мрак без връзки, без телефони, без интернет връзки, палестинците тук отвън Газа и другаде... усещат, че също са държани в незнание какво се случва “, сподели Ибрахим.

>

„ Те не могат да ревизират своите другари, своите близки [и] членове на фамилията, с цел да ревизират дали са живи или не. “

Amnesty International съобщи, че е изгубила контакт с сътрудниците си в Газа и неналичието на връзка прави все по-трудно документирането на нарушаванията на правата.

„ Това спиране на връзките значи, че ще бъде още по-трудно да се получи сериозна информация и доказателства за нарушавания на човешките права и военни закононарушения, осъществени против палестински цивилни в Газа, и да се чуе непосредствено от тези, които са претърпели нарушаванията “, Ерика Гевара Росас, старши шеф по проучвания, покровителство, политика и акции, се споделя в изказване в петък.

Дебора Браун, старши откривател по технологиите и човешките права в Human Rights Watch, сподели, че спирането на тока рискува „ да обезпечи прикритие за всеобщи зверства и да способства за безнаказаността на нарушаванията на човешките права “.

Комитетът за отбрана на публицистите също предизвести, че „ затъмнението на новините “ може да докара до „ съществени последствия “, в това число разпространяването на дезинформация.

Колапсът на информационните услуги в Газа пристигна, когато Израел ускори бомбардировките си преди предстоящата пълномащабна наземна атака против анклава.

В петък Сафват Калут от Ал Джазира, репортаж от град Газа, сподели, че последните израелски удари са били доста по-интензивни спрямо предходни офанзиви.

„ Днес е най-лошият от позиция на силата на израелския огън и можем да чуем някои детонации … идващи и от морето, по-специално в северната част на линията Газа “, сподели Калут.

Тарек Абу Азум от Ал Джазира, репортаж от Хан Юнис в Газа, сподели в петък, че жителите са били „ ужасени и уплашени “, откакто са били оставени „ изцяло изолирани “.

Израел е нанесъл безчет въздушни удари против Газа в отговор на офанзивите на Хамас от 7 октомври в страната, при които съгласно израелски публични лица са убити 1405 души, най-вече цивилни.

Поне 7326 палестинци, в това число повече от 3000 деца, са били убити при израелски въздушни удари, съгласно палестински публични лица.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР