Газа не може да бъде управлявана нито от Израел, нито

...
Газа не може да бъде управлявана нито от Израел, нито
Коментари Харесай

САЩ се противопоставят на управлението на Израел или Хамас на следвоенната Газа

Газа не може да бъде ръководена нито от Израел, нито от Хамас, откакто продължаващият спор завърши, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, повтаряйки позицията на Белия дом.

Говорейки пред кореспонденти, откакто външните министри на Г-7 организираха диалози в Япония в сряда, Блинкен изброи „ основни детайли “, нужни за основаване на „ дълготраен мир и сигурност “, като Съединени американски щати изглеждаха склонни да стартират диалог за сюжети след спор.

Не би трябвало да има „ принудително разселване на палестинци от Газа, нито в този момент, нито след войната; да не се употребява Газа като платформа за тероризъм или други насилствени нападения; няма повторна окупация на Газа след края на спора “, акцентира той.

Американският чиновник също предизвести против „ опит за обсада или блокада на Газа “ или каквото и да е „ понижаване на територията на Газа “.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предложи в понеделник, че Израел ще поеме контрола върху сигурността в Газа след войната.

Въпреки това американски чиновници обявиха на идващия ден, че президентът Джо Байдън не поддържа „ повторна окупация от израелските сили “.

Блинкън удвои това известие. Той също по този начин повтори мнението на Вашингтон, че Газа не може да се ръководи от Хамас, групата, която сега ръководи анклава.

„ Сега действителността е, че може да има потребност от някакъв временен интервал в края на спора... Не виждаме повторна окупация и това, което чух от израелските водачи, е, че те нямат желание да окупират още веднъж Газа ", добави той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР