Газа не може да бъде управлявана нито от Израел, нито

...
Газа не може да бъде управлявана нито от Израел, нито
Коментари Харесай

Блинкен повтаря противопоставянето на САЩ на Израел или Хамас, управляващи следвоенна Газа

Газа не може да бъде ръководена нито от Израел, нито от Хамас, откакто продължаващият спор завърши, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, повтаряйки позицията на Уайт Къща.

Говорейки пред кореспонденти, откакто външните министри на Г-7 организираха диалози в Япония в сряда, Блинкен изброи „ основни детайли “, нужни за основаване на „ дълготраен мир и сигурност “, като Съединени американски щати наподобяват склонни да стартират диалог за сюжети след спор.

Продължавайте да четете

лист от 2 детайла. Анализ: Как би се справил Израел в тунелите на Газа? The Take: Дневниците на войната на Израел против Газа края на списък

Не би трябвало да има „ принудително разселване на палестинци от Газа, нито в този момент, нито след войната; да не се употребява Газа като платформа за тероризъм или други насилствени нападения; няма повторна окупация на Газа след края на спора “, акцентира той.

Американският чиновник също предизвести против „ опит за блокиране или блокада на Газа “ или каквото и да е „ понижаване на територията на Газа “.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предположи в понеделник, че Израел ще поеме контрола върху сигурността в Газа след войната.

Въпреки това американски публични лица обявиха на идващия ден, че президентът Джо Байдън не поддържа „ повторна окупация от израелските сили “.

Блинкън удвои това известие. Той също по този начин повтори мнението на Вашингтон, че Газа не може да бъде ръководена от Хамас, групата, която сега ръководи анклава.

„ Това просто подканва повтаряне на 7 октомври “, сподели той, имайки поради смъртоносната офанзива на групировката против Израел, която провокира ответната бомбардировка на Газа, която умъртви повече от 10 000 души на палестинската територия.

„ Сега действителността е, че може да има потребност от някакъв временен интервал в края на спора... Не виждаме повторна окупация и това, което чух от израелските водачи, е, че те нямат желание да окупирайте още веднъж Газа “, добави той.

„ Палестинска спекулация “

Във вторник Хамас съобщи в отговор на изказванията на Съединени американски щати, че не може да бъде част от ръководещото уравнение в линията Газа, че ръководството на анклава е „ чисто палестинско дело “.

„ Управлението на Газа или част от нашата земя е палестинско дело и никоя мощ няма да може да промени действителността или да наложи волята си “, сподели представителят на Хамас Абдул-Латиф ал-Кану.

„ Хамас е придвижване за национално избавление и живее във всеки палестински дом “, сподели ал Кану. „ Хамас е неразделна част от нашия народ и има право да се съпротивлява на окупацията в сходство с всички закони и традиции. “


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР