Газ за зимата има и това е азерският газ, който

...
Газ за зимата има и това е азерският газ, който
Коментари Харесай

Газ за зимата има, цената му ще пада, каза шефът на енергийния регулатор

" Газ за зимата има и това е азерският газ, който на 100% е сигурен. " Булгаргаз " би трябвало да обезпечи останалите количества, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Станислав Тодоров. Според него през октомври хранилището в Чирен ще бъде запълнено.

" Това, което следим във връзка с газовото вместилище в Чирен е, че през май месец, когато Газпром стопираха безпричинно доставките, съвсем нямаше нагнетяване, заради обстоятелството, че " Булгаргаз " трябваше да откри изключително количества отвред, с цел да задоволи потреблението в България. Тази липса на нагнетяване през май месец би трябвало да бъде обезщетена през останалите месеци. Това, което виждаме е, че все още газовото вместилище е напълнено на 42%, и се цялостни с към 1% на всеки два дни. Това подсигурява сигурност на отоплението през зимата и сигурност на потреблението на индустриалните консуматори, които не могат да спрат ", изясни Тодоров.

Той е на мнение, че сега в който Европа запълни хранилищата си на 90%, цената на газа ще стартира да пада. Тодоров съобщи още, че в Европа приблизително към 60% е запълването на хранилищата.

Светослав Тодоров съобщи, че цената на газа за август, ще бъде образувана в края на месец юли.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР