Газ у нас през есенно-зимния период ще има, но радиаторите

...
Газ у нас през есенно-зимния период ще има, но радиаторите
Коментари Харесай

Хиновски: Няма да останем без газ, но радиаторите ще са по-студени

Газ у нас през есенно-зимния интервал ще има, само че радиаторите евентуално ще са по-студени. Това съобщи енергийният специалист Иван Хиновски в студиото на „ Здравей, България”. До необятната общност не доближава цялата информация какво се прави. Вероятно се подхващат и дипломатически стъпки със Съединени американски щати и Азербайджан за повишение на различните доставки на природен газ. Те са различни, тъй като въпреки всичко имаме контракт с „ Газпром”. До какъв брой той е сигурен сътрудник – стана ясно, че би трябвало да имаме едно мислено, разяснява той.



Няма да останем без газ. При всички случаи ще има количества най-малко за покриване на минималните товари на топлофикациите. Потребителите би трябвало обаче да живеят с мисълта, че няма да имаме парно и отопление в същата степен и мощ, каквато имахме до момента, счита Хиновски.

Ако не възстановим номиналните количества газ за потребяване, ще понижат товарите, т.е. ще се понижи температурата в подаващата автомагистрала, респективно в абонатните станции и ще имаме по-хладни радиатори. Това е най-песимистичният сюжет, изясни той.

Според енергийния специалист Турция се подценява като източник на газ. Ние нямаме контракт, нямаме правно съображение да купуваме газ от там. Мълчи се по въпроса, че има някакви диалози, само че няма данни. В Турция има доста газ. И съветски, и египетски. Има контракт да не се конкурира съветският газ в България, което за нас не е преференциално,. „ Газпром” разчита, че ще е единственият снабдител за България, разяснява Иван Хиновски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР