Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в

...
Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в
Коментари Харесай

Газ, Косово и оръжия обсъждат Путин и Вучич

Газ, Косово и оръжия, това разискват Путин и Вучич в Белград . " Великият брат " Владимир Путин дойде написа на приветствените плакати, конфигурирани в сръбската столица, оповестява " Газета.ру ".

Самолетът на съветския президент , който дойде в Сърбия, бе съпроводен от изтребители МиГ-29 във въздушното пространство на републиката, заяви сръбската президентска администрация.

" Става дума за самолетите, които преди този момент бяха доставени от Русия на Сърбия в границите на военно-техническото съдействие ". Преди съветският Ил-96 да се приземи на летище " Никола Тесла " в Белград, три сръбски МиГ-29 прелетяха над пистата.

" Сърбия и Русия са откровени другари и желая да ви благодаря за обстоятелството, че инвестирате сили и старания в развиването на нашите връзки ", разяснява Вучич.



 Путин:
Путин: " Турски поток " минава през България и Сърбия

Европейски Съюз да даде зелена светлина

Той изясни за развиването на съдействието, за растежа на търговията сред страните и за сключване на контракти. Вучич се надява на по-нататъшно съдействие в региона на енергетиката и всички съглашения в региона на инфраструктурата и енергетиката освен се развиват, само че вървят с огромни крачки напред.

Вучич напомня, че преди шест години, когато се среща с Путин в Сочи, те разискват по какъв начин да върнат всички задължения на Сърбия . Днес всички задължения са изплатени, а Сърбия може да бъде благонадежден сътрудник . Сръбският президент твърди, че на Белград може да се разчита, макар че Сърбия дребна страна .

Путин разяснява хората по улиците и какъв брой се радват на това събитие, изяснява и възходящият стокооборот, развиването на съдействието в доста области и като цяло отбелязва позитивните нагласу сред страните. " Много се веселя, че имам опция да посетя другарска, братска Сърбия . Уважаеми господин президент, направихте доста за развиването на руско-сръбските връзки ", добави Путин.



 Путин упреква Запада в дестабилизиращо владичество над Балканите
Путин упреква Запада в дестабилизиращо владичество над Балканите

Осъжда " разрушителната " политика на НАТО в исторически нестабилния полуостров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР