Гаврата с парламента ще спре – и вие няма да

...
Гаврата с парламента ще спре – и вие няма да
Коментари Харесай

Парламентът задължи Борисов да се яви и да обясни за Плана за устойчивост на България

Гаврата с Народното събрание ще спре – и вие няма да опазите Борисов, ще се яви тук. Така съпредседателят на „ Изправи се! Мутри вън! ” Мая Манолова започва дебата за изясняване на ситуацията с, по който страната ни би трябвало да получи 12 милиарда евро за справяне с коронакризата.
Манолова предложи следното поради проекта - Бойко Борисов да бъде длъжен да показа пред Народното събрание претекстовете, ограниченията и дейностите по Плана за резистентност и развиване на България – на 21 април, да бъде вкаран проектът в Брюксел до 30 април и Борисов да изясни какви ще са последствията, в случай че не бъде. Това беше признато - със 135 гласа " за " и 70 " срещу ", като всички срещу бяха депутати на ГЕРБ.
На Манолова опонираха депутати от ГЕРБ, отпред с Лъчезар Иванов, Десислава Атанасова и Цвета Караянчева, която всъщност се занима единствено със себе си – имало ненавист против нея. Иванов настоя, че не може министър-председател в оставка да бъде каран да идва принудително в Народното събрание, откакто е подал оставка за завършек на мандата. Премиерът е задължен постоянно да се появи в Народното събрание – без значение дали е болен, в отпуск, или възнамерява воаяж до Барселона, отвърна преподавателят по публичноправни науки в СУ „ Св. Климент Охридски ” и народен представител от „ Демократична България ” Атанас Славов. Той подсети, че в други страни за пренебрежение към Народното събрание се постановат санкции. А Филип Станев от „ ИТН ” обърна нещата на цялостна подигравка – с припомняне какъв брой е добър на футбол и тенис Бойко Борисов и какъв брой е мускулест: „ Днес се оказа, че Бистришкият тигър е един най-обикновен заек от Банкя ”. пък подсети думи на Тома Биков от опозиционния му интервал – че министър председателят бил „ подигравка на деспот ”. „ Страхливецът Борисов не пристигна в Народното събрание за следващ път. Шофьорчето Борисов не пристигна за следващ път. Джипко Бибитков не пристигна в Народното събрание за следващ път ”.
Тома Биков отвърна на Йорданов, че написал статус във Facebook, че нямало пандемия от ковид. И се заяде, че " ИТН " лъже за мажоритарната изборна система: " Нека има бързи избори и ще видите какъв брой гласчета ще вземете ".
В последна сметка някогашният ръководител на Съюз на демократичните сили и народен представител от „ Демократична България ” като гражданска квота Мартин Димитров опита да върне дебата в естествен звук и зададе въпрос към депутатите от ГЕРБ – какво е по-важно за Бойко Борисов, в случай че не Планът за възобновяване, откакто хиляди хора банкрутират и чакат да видят по какъв начин България ще се пребори за икономическата помощ от Европейски Съюз.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР