Гъвкавостта и подвижността на пръстите показват състоянието на вътрешните органи.

...
Гъвкавостта и подвижността на пръстите показват състоянието на вътрешните органи.
Коментари Харесай

Пръстите могат да излекуват всяко неразположение в тялото ни

Гъвкавостта и подвижността на пръстите демонстрират положението на вътрешните органи. И всеки пръст дава отговор за избрани органи.

В японската лечебна система шиацу огромно значение има масажа на пръстите.

Видният специалист по шиацу Н. Текухиро има вяра, че еластичните и мощни пръсти имат удобен резултат върху цялото тяло. Колкото по-фина е тяхната работа, толкоз са по-активни мисловните процеси. Това е причинност!

Гъвкавостта и подвижността на пръстите демонстрират положението на вътрешните органи и, въз основа на правилото на противоположната връзка, въздействат на тялото. Съвсем неотдавна западната медицина признава наличието на енергийни канали и меридиани в човешкото тяло, които свързват разнообразни органи и образуват енергийно-информационната рамка в нашето тяло.

Всички вътрешни органи имат външни изходи – проекции. По този метод те споделят с външната среда, в това число и с космоса.

Упражнения за пръстите

И по този начин, постоянно правете извършения с пръстите си и ги масажирайте.

– Първият пръст – усъвършенства активността на мозъка;

– Вторият – стомаха;

– Третият – червата;

– Четвъртият – черния дроб;

– Петият – сърцето.

Неслучайно хората, страдащи от сърдечни болести, имат слаби дребни пръсти. Понякога те са толкоз слаби, че човек мъчно ги огъва и свива. Ето за какво е доста потребно да масажирате дребните пръсти на пациента при проблеми със сърцето.

В индийската йога за лекуване на пръстите има специфични лечебни позиции. Те се назовават “хатха ” и целеустремено разрешават да се лекуват и възстановяват вътрешните органи.

Защита от сърдечно-съдови болести и облекчение на напрежението

Направете следната хатха: сложете дланите на ръцете си една към друга на малко разстояние. След това редувайте пръстите си, като ги сгъвате и в същото време правете кръгови придвижвания с ръцете си.

За главоболие, тежест в главата и нараснало налягане.

В този случай оказва помощ поредното припокриване на пръстите един към различен: четвърти към пети, трети към четвърти и така нататък, по-късно упражнението се повтаря в противоположен ред. Направете го по едно и също време с двете ръце.

При ушни болести и затруднения на слуха

Сгънете междинният пръст, тъй че да допре основата на палеца ви, и притиснете. Останалите пръсти би трябвало да бъдат изправени, само че без да усещате напрежение. Дръжте пръстите си в това състояние 2-3 минути и повторете упражнението няколко пъти.

При радикулит, ревматизъм, болежка в гръбначния дирек и ставите

Сгънете показалеца към основата на палеца. Задръжте в това състояние. Изпънете другите пръсти и се отпуснете. Правете това упражнение в продължение на 10-15 минути. В рамките на няколко часа след използването болката ще намалее.

При простудни болести, кашлица, синузит, пневмония.

Хатха, която задейства имунната система. Доближете длани, кръстосайте пръстите си. Вдигнете палеца на едната си ръка и оформете пръстен с показалеца на другата си ръка и назад.

При остра болежка в сърцето преди идването на доктор

Направете упражнението по едно и също време с двете ръце, до момента в който болката последователно намалее. Сгънете показалеца си по този начин, че да допира възглавницата на терминалния фаланг в основата на палеца. В същото време свържете палеца, междинния и безимения пръст, дръжте кутрето изправено. Ефектът от тази хатха е сходен на приемането на таблетка нитроглицерин.

При отмалялост, нервност, зрително увреждане

Свържете дружно кутрето, безимения пръст и палеца, а останалите пръсти дръжте изправени. Редовното осъществяване на това упражнение освен лекува очите, само че и усъвършенства цялостното богатство.

Ако би трябвало да се успокоите след мощен прочувствен потрес

Свържете първия и втория или първия и третия пръст на двете си ръце, по-късно умерено дишайте. Това упражнение способства и за вътрешната централизация.

Вижте още: Погрижете се за здравето на костите и ставите си с тези билки

При инфектиране на стомаха, червата, чернодробни болести, отичане и колики.

Малкият пръст на дясната ръка се огъва по този начин, че да допре основата на палеца, като леко притиснете. С лявата си ръка вземете дясната ръка изпод, тъй че палецът на лявата ви ръка да е върху десния палец.

За възобновяване на апетита

Свържете страничните повърхности на палеца, а другите пръсти кръстосайте едни в други. За лекуване и за профилактика, изпълнявайте упражнението 2-3 пъти дневно в продължение на 15 минути. След това масажирайте добре всичките пръсти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР