Гаубици М-30 по образец от 1938 година са използвани при

...
Гаубици М-30 по образец от 1938 година са използвани при
Коментари Харесай

Сталинистки гаубици трепят терористи в Сирия

Гаубици М-30 по пример от 1938 година са употребявани при боеве в южните елементи на сирийската провинция Алепо, заяви съветското издание „ Лента “, базирайки се на клип в Youtube.

Според описанието на видеоклипа 122-милиметрови гаубици са били употребявани от сирийските сили и техните съдружници при конфликти с бунтовници в региона на Ханзир. Изданието „ Вестник Мордовия “ показва, че тези гаубици, въпреки и остарели спрямо гаубиците „ Мста-Б “, към момента се употребяват от войските. Още в края на ноември стана ясно, че сирийската войска употребява остарели руски оръжия.

Гаубиците М-30 са в серийно произвеждане доникъде на 50-те години на предишния век. В продължение на десетки години са в употреба в доста страни по света. Оръжейни специалисти показват, че тези оръжия са доста ефикасни и са измежду най-хубавите, създавани в Съветския съюз.

Русия се включи в сирийския спор по искане на режима на Башар Асад. Наскоро съветският президент Владимир Путин разгласи, че по-голямата част от съветския контингент се изтегля от Сирия след сполучливата задача против джихадистката формация „ Ислямска страна “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР