Гастроентерологът Сергей Вялов говори за навиците, които могат да провокират

...
Гастроентерологът Сергей Вялов говори за навиците, които могат да провокират
Коментари Харесай

Гастроентеролог изброи причините за развитие на гастрит

Гастроентерологът Сергей Вялов приказва за навиците, които могат да предизвикат гастрит и дали тази болест може да бъде заразна.

Гастритът може да аргументи неизправности в имунната система. Това води до обстоятелството, че тялото стартира да унищожава стомаха. Също по този начин, гастрит може да възникне заради приема на антипиретични таблетки.

„ Това може да бъде породено от въздействието на жлъчката върху стомаха – тя не би трябвало да стига там, само че в някои обстановки въпреки всичко прониква “, сподели експертът на Sputnik.

Има и вирусен гастрит. Най-вредният артикул за стомаха е газираният алкохол – може да провокира гастрит. Заболяването се предизвиква от бактерия Helicobacter pylori. Може да влезе в тялото посредством целувка или допиране на чашата на някой различен с устните ви.

Въпреки това, в случай че тялото е крепко, то елементарно може да се пребори с него. Ако имунитетът е понижен, тогава бактерията може елементарно да предизвика гастрит.

Можете да идентифицирате Helicobacter pylori с кръвен тест. Точността на резултата е 90%.

Според Вялов от хеликобактер може да се отървете за две седмици. Ако човек почувства дискомфорт, тогава би трябвало да се консултирате с доктор.

Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР