Гастроентерологът д-р Илко Костурков от болницата в Горна Оряховица бе

...
Гастроентерологът д-р Илко Костурков от болницата в Горна Оряховица бе
Коментари Харесай

Млад гастроентеролог от Горна Оряховица участва в конгрес в Загреб

Гастроентерологът доктор Илко Костурков от болничното заведение в Горна Оряховица бе един от дребното български млади експерти, който взе участие в Международния конгрес в Загреб. В интернационалния конгрес, който се организира от 6 до 9 декември в столицата на Хърватия, се включиха 10 български гарстоентеролози, като седем от тях бяха от столични лечебни заведения, а трима- от лечебни заведения в Русе, Пловдив и Горна Оряховица. В конгреса са взели присъединяване още и медици от Австрия, Австралия, Швеция, Германия, Франция, Южна Корея, Швейцария и други, които са обменили опит и хрумвания.

На форума са били показани най- нови технологии и практики в региона на гастроентерологията, и се е провел уъркшоп за младите медици.

“ Училището мина в няколко сесии. Върху модели от свински стомахчета ни учеха да оперираме и да овладяваме най- модерни техники. Имаше сесии за мукозни резекции и субмукозни дисекции (б.а.интервенции за премахване на предракови полипи)“, показа доктор Костурков.

По думите на медика от МБАЛ „Свети Иван Рилски“, във форума са взели присъединяване и авторитетни лектори от международна големина.

За младия гастроентеролог присъединяване в конгреса е извънредно ползотворно, като сега е в развой на внедряване на нови ендоскопски техники в болничното заведение в Горна Оряховица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР