Гастарбайтери от Дупнишко се прибраха от Италия в родното си

...
Гастарбайтери от Дупнишко се прибраха от Италия в родното си
Коментари Харесай

Дупнишки юнак! Малък син на гурбетчии от Италия направи малко свое геройство до езерото Близнака

Гастарбайтери от Дупнишко се прибраха от Италия в родното си село Бистрица и заведоха 3-годишния си наследник на едно от Седемте рилски езера – Близнака, да опознае хубостите на България. Семейство Николай и Мария Караколеви от години живеят и работят в чужбина, само че всяко лято се връщат в родното село, към този момент водят със себе си и тригодишния им наследник Васил, написа Струма бг.

Малчуганът се оказа твърд дупничанин, извървял към 3 км пешком, без да стопира, от лифта на Паничище до езерото Близнака. От насъбраната отмалялост и чистия въздух щом стигнал набелязаната цел, задремал юначен, изясни с усмивка татко му Николай Караколев.

„ Очаквах Васко да се умори, само че той умори мен и майка му. Тичаше и скачаше пред нас по пътя за езерото и се наложи и ние да тичаме след него, с цел да го настигнем. Щом пристигнахме до езерото, заспа от отмалялост и от чистия въздух. Изненадах се от издръжливостта му. Не съм очаквал самичък да измине това разстояние. Синът ми се роди в Италия и желая да опознае родния си край. Той е българин и би трябвало да види нашите хубости, с цел да споделя на другарчетата си в Италия, сподели щастливият татко.

Съпругата му Мария е увековечила на фотография дребния Васко и татко му на езерото Бъбрека.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР