Гастарбайтери долетяха от Канада, за да кръстят детето на приятели

...
Гастарбайтери долетяха от Канада, за да кръстят детето на приятели
Коментари Харесай

Гастарбайтери долетяха от Канада, за да направят уникален жест към бебчето на приятели от ученическите си години

Гастарбайтери дохвърчаха от Канада, с цел да кръстят детето на другари от ученическите си години. Силвия и Иван Терзийски от Благоевград живеят и работят в чужбина и за първи път от години се връщат в родината особено за празника на Зоя и Явор Жереви. Те станаха кръстници на дребния им наследник Мартин. Ритуалът в черквата в Благоевград бе осъществен от отец Петър, след което последва тържеството в заведение по пътя за Рилския манастир. Най-радостна от всички беше каката на Марти, 7-годишната Яница, която помагаше на мама и тате по време на всички ритуали.

Майката на дребния Мартин работи като специалист в Басейнова дирекция в Благоевград, а таткото Явор – в Цигарената фабрика.

Кръстниците са в България единствено още два дни и са решили да покажат на децата си родните забележителности. Семейството отпътувало за Канада малко след раждането на огромната си щерка. Оттогава не са се прибирали в България, по тази причина дните, прекарани тук, са изпълнени с наслада за околните им хора, които ги чакаха с неспокойствие.

Източник и фотография: struma.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР