Гъста бяла пяна покри река Струма в Перник и изплаши

...
Гъста бяла пяна покри река Струма в Перник и изплаши
Коментари Харесай

Гъста бяла пяна покри река Струма в Перник

Гъста бяла пяна покри река Струма в Перник и изплаши жителите на града през вчерашния ден. Публикувани фрагменти в обществените мрежи провокираха остри рецензии.



Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник ревизира сигнала за пяна в коритото на реката в сектора от моста на квартал " Мошино " - по течението на реката към центъра на града. Той е подаден от живущи в региона на зеления телефон на екоинспекцията, както и на тел 112 и на дежурния телефон на Общински съвет за сигурност на Община Перник. Извършена е незабавна инспекция, като е обходено коритото на реката в пет сектора - от центъра на града против течението на реката до кв. " Мошино ", оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Локализирано е мястото на заустване на нечистите води - бетонов колектор на левия бряг на реката, който е заустен след моста на кв. " Мошино ". При инспекцията е открито, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в избран сектор. Не е открита миризма на химикали или гнилостни процеси във всички тествани сектори, нито съществуване на умряла риба, прецизират от екоинспекцията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР