Гъст дим от бушуващи горски пожари покри руския град Якутск

...
Гъст дим от бушуващи горски пожари покри руския град Якутск
Коментари Харесай

Горски пожари бушуват в Сибир, гъст дим покри Якутск и затвори летището

Гъст пушек от вилнеещи горски пожари покри съветския град Якутск и 50 други сибирски града и селища, краткотрайно спирайки активността на летището в града, осведоми " Асошиейтед прес ".

Русия е наранена от горски пожари, за които са отговорни извънредно високите температури и пренебрегването на разпоредбите за пожарна сигурност, като най-тежко наранена е Република Саха-Якутия в Североизточен Сибир.

Местните чиновници за изключителни обстановки оповестиха, че 187 пожара са бушували в района в неделя, а общата повърхност, обхваната от пожари, е повишена със 100 000 хектара (около 247 000 акра) през последните 24 часа.

" Ситуацията с пожарите в нашата република е доста сложна. Повтарям, че изживяваме най-сухото лято през последните 150 години в Якутия, а месец юни беше най-горещият в записа. Това, дружно със сухите гръмотевични стихии, които се случват съвсем всекидневно в нашата република, провокираха обилни горски пожари ", сподели Айсен Николаев, губернатор на Якутия, пред кореспонденти.

Дим от пожарите обхвана 51 града, обитаеми места и градове в района, в това число столицата Якутск, принуждавайки управляващите да преустановят всички полети в и отвън града.

" Не можем да се забележим поради дима, очите ни горят и като цяло димът е доста рисков за здравето на нас, селяните ", сподели Василий Кривошапкин, гражданин на Магарас. " Виждаме по телевизионните самолети, които пускат вода върху горящата гора, само че по някаква причина не изпращат тези самолети да ни оказват помощ. Защо няма помощ? "

Руското министерство за изключителни обстановки заяви в неделя, че е разположило два самолета-амфибия в Якутия, с цел да помогне за справяне с пожарите. В напъните за гасене на пожар вземат участие над 2200 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР