Гъст дим, носещ се от промишлената зона на Монтана, вдигна

...
Гъст дим, носещ се от промишлената зона на Монтана, вдигна
Коментари Харесай

Задушлива миризма от промишлената зона в Монтана вдигна на крак институциите

Гъст пушек, носещ се от промишлената зона на Монтана, подвигна на крайник институциите, научи организация BulNews. От към два месеца в районната екоинспекция в регионалния град не престават да валят сигнали за задушлива миризма, която се носи в зоната.
Хората се оплакват, че има моменти, в които е невероятно да се диша, а вонята била повече от непоносима. При последния сигнал от предишния месец били известени и регионалния шеф, регионалната дирекция по сигурност на храните и районната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията.
Бил образуван екип, който направил незабавна инспекция по недоволството. Оказало се, че в тестваните региони в промишлената зона не са установени изгаряния, горивни процеси и следи от тях, в резултат на които да се замърсява въздухът. По време на обхода даже не миришело и на никое място не бил видян дим.
При оглед на терен, намиращ се на към един километър северно ПСОВ – Монтана специалистите забелязали тлеещо „ гнездо “ от депонирана птича торова постелка сред две разорани ниви. Месец преди този момент, на същото място, още веднъж имало подобен проблем. Тогава инспекторите се бяха разпоредили тлеещата тор да бъде зарината, само че това не се случило, а постелята сред двете ниви не била разхвърляна и зарината.
При инспекцията било открило, че на четири места към момента имало тлеещи и димящи огнища. Именно от тях идвало обгазяването в региона с остра и задушлива миризма.
По случая още веднъж са известени регионалният шеф на Монтана и чиновниците на регионалната дирекция по сигурност на храните.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР