Гъст дим и остра задушлива миризма – това дишат столичани

...
Гъст дим и остра задушлива миризма – това дишат столичани
Коментари Харесай

Жители на "Факултета" се отопляват с дрехи втора ръка

Гъст пушек и остра задушлива миризма – това дишат столичани в кварталите „ Западен парк” и „ Овча купел” от началото на студените дни. Данните за въздуха регистрират, че замърсяването на атмосферата в този регион на София е най-критично. Според локални поданици миризмата и гъстият пушек идват от виетнамските общежития и „ Факултета”.

Пушекът идва от горичката сред „ Факултета” и „ Овча купел”, демонстрира следствие на БТВ. Според поданици на квартала най-задимено е през нощта. От останките от изгоряла гума и кабели на всички места в близост излиза наяве, че тук е мястото, където се горят кабели за продажба и преработване. Точно против сметището има пункт за изкупуване на метали, а против него, заварден с високи огради и тел двор, в който се горят по-големи количества кабели. Тази база за горене на гуми и кабели се намира едвам на към 500 м. от блоковете в кв. „ Овча купел” и в непосредствена непосредственост до къщи с деца в махалата.

Кабелите и кумите, които се горят във „ Факултета” са единствено част от източника на гъстия смог. От къщите на хората също идва тежък нехарактерен за горене на дърва пушек. Причината е, че ромите към този момент се отопляват като горят облекла втора ръка. Един кубик облекла втора ръка коства към 30 лв.. За отопление се употребяват и облеклата, оставени към кофите за отпадък. Докато текстилът, чантите и обувките горят, като се изключи че изхвърлят отрова в атмосферата, запушват и комините. За да решат този проблем, жителите на „ Факултета пробиват дупка в стената и изпускат дима напряко в атмосферата посредством кюнец.

Има други, които вместо облекла, горят в печките си остарели автомобилни гуми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР