Гъст черен дим се отдели от комин на руското посолство

...
Гъст черен дим се отдели от комин на руското посолство
Коментари Харесай

Най-старото руско консулство в САЩ вече не работи

Гъст черен пушек се отдели от комин на съветското посолство в Сан Франциско в петък, ден след затварянето му от Държавния департамент на Съединени американски щати. Руските чиновници не разрешили на пристигналите пожарникари да влязат в постройката.

Репортер на АП е чул излезли от постройката хора да споделят на пожарникарите, че няма проблем и че чиновници на консулството изгарят неуточнени предмети в камина.

Служителите на дипломатическата задача бързат да затворят най-старото съветско консулство в Съединени американски щати, откакто Вашингтон подреди на Москва да затвори консулството си в Сан Франциско и да приключи активността на комерсиалното си посланичество във Вашингтон и на филиала му в Ню Йорк.

Затварянето на службите би трябвало да завърши през днешния ден (2 септември).

Мярката пристигна откакто Русия изиска Съединени американски щати да понижат броя на дипломатите си в страната със 755 души – или до 445 чиновници - тъкмо толкоз, колкото са работещите в съветските задачи в Съединени американски щати.

Служителите в съветското консулство в Сан Франциско към този момент напущат постройката.

Двама мъже почнали да изнасят кашони и да ги товарят в кола със затъмнени стъкла и дипломатически регистрационен номер.

Сградата на комерсиалното посланичество на Русия във Вашингтон също към този момент е затворена за визити и оттова се изнасят движимости, съобщи ТАСС.

Охраната не дава отговор на позвънявания на входа. В двора на постройката са паркирани два камиона с дипломатически номера на съветското посолство. Прозорците на комерсиалното посланичество са компактно затворени с щори.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР