Гъруин Прайс спечели тазгодишното издание на Европейския дартс оупън. Турнирът

...
Гъруин Прайс спечели тазгодишното издание на Европейския дартс оупън. Турнирът
Коментари Харесай

Гъруин Прайс бе над всички на Европейския дартс оупън

Гъруин Прайс завоюва тазгодишното издание на Европейския дартс оупън. Турнирът от европейския тур на PDC се организира в " Остерман Арена " в Леверкузен, Германия. Уелсецът се показа извънредно мощно във всичките си мачове през уикенда и справедливо подвигна трофея, побеждавайки на финала Дирк ван Дайвенбоде с 8:7 лега.

Прайс стартира присъединяване си от втория кръг, където се наложи с 6:5 лега над Кшищоф Ратайски. В идващите си мачове обаче той включи на скорост и опустоши с 6:2 международния първенец Майкъл Смит и с 6:4 петкратния победител и защитаващ купата си в шампионата Майкъл ван Гервен.

На финала против него се изправи Дирк ван Дайвенбоде, който бе окуражен да отмъсти за сънародника си и да завоюва първа мейджър купа в кариерата си. Срещата вървеше равностойно, като никой от двамата не успяваше да се откъсне в резултата. При 7:6 в своя изгода Ван Дайвенбоде пръв стигна до мятане за успеха, само че пропусна и незабавно бе осъден от Прайс, който почисти 108 и затвори лега при своето мятане, с цел да докара нещата до 7:7. В решителния 15-ти лег уелсецът сподели по-здрави нерви и наложи волята си, с цел да затвори и мача в своя изгода с 8:7.

Във всичките си мачове до финала междинните стойности на " Ледения " бахя над 100 точки. В борбата за трофея той не бе чак толкоз безапелационен и приключи със междинни индикатори от 96 точки, против 98 на Ван Дайвенбоде. Уелсецът хвърли 4 максимума, против 2 на нидерландеца, а при чекаутите Прайс бе с 44% сполучливи хвърляния против 50% на съперника му.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Това бе първа купа за Прайс през тази година, като той несъмнено демонстрира, че навлиза в страхотна форма. С триумфа си той си обезпечи чек на стойност 30 хиляди паунда, до момента в който Ван Дайвенбоде ще се задоволи с утешителната премия от 12 хиляди паунда за второто си място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР