Гъруин Прайс е новият шампион на Световния Гран При по

...
Гъруин Прайс е новият шампион на Световния Гран При по
Коментари Харесай

Гъруин Прайс спечели Световния Гран При по дартс

Гъруин Прайс е новият първенец на Световния Гран При по дартс на PDC. " Ледения " надигра на финала в зала " Рико Арена " в Ковънтри нидерландеца Дирк ван Дуйвенбоде с 5:2 лега и подвигна трофея за пръв път в кариерата си. Това е негова втора мейджър купа за годината, откакто по-рано завоюва Световните серии, и общо 4-а в кариерата му.

По пътя си до финала 35-годишният уелсец първо победи Джърмейн Уатимена с 2:0, по-късно отстрани Кай Хуйбрехтс на 1/8-финала с 3:0, след това взе скалпа и на Джефри де Зваан на 1/4-финала с 3:1, с цел да пристигна трагичния 1/2-финал с Дейв Чизнъл, измъкнат с големи старания и с малко шанс с 4:3.

CHAMPION

Gerwyn Price wins the 2020 World Grand Prix, beating Dirk van Duijvenbode 5-2 in the final.

A worthy Champion
— PDC Darts (@OfficialPDC)
На финала обаче " Ледения " опрадва изцяло прякора си и демострира здрави нерви, като взе самодейността през цялото време и не я изпусна до края, като се наложи с 5:2 лега.

Световният първенец Питър Райт отпадна още в първия кръг от Райън Джойс (0:2), до момента в който международният №1 и притежател на купата в шампионата Майкъл ван Гервен стигна до 1/4-филанала, където бе спрян от Саймън Уитлок (0:3).

Ван Дуйвенбоде пък бе приятната изненада в шампионата. 28-годишният нидерландец, който е едвам 73-и в международната класация, впечатли всички с изявите си, елиминирайки по пътя си до финала елитни играчи като Менсур Сульович, Димитри ван ден Берг, Гари Андерсън и Саймън Уитлок. В борбата за трофея той също сподели някои хубави неща, само че във значимите моменти Прайс бе по-точен и успяваше да наложи волята си.

Статистиката красноречиво демонстрира, че в множеството индикатори двамата играчи бяха равностойни. Средните индикатори на Прайс са 88,19, до момента в който Ван Дуйвенбоде е с 87,07. При чекаутите " Ледения " бе малко по-точен с 50% сполучливи хвърляния, до момента в който " Титана " имаше 44,44% положителни попадения. Нидерландецът хвърли 8 максимума, против 7 на уелсеца.

A fourth televised title for Gerwyn Price as his family watch him lift the BoyleSports World Grand Prix trophy!
— PDC Darts (@OfficialPDC)
С тази победа Прайс си обезпечи 110 хиляди паунда, до момента в който Вад Дуйвенбоде ще прибави 50 хиляди паунда в сметката си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР