Гърция започва пред сеизмично обследване на обществените сгради, тъй като

...
Гърция започва пред сеизмично обследване на обществените сгради, тъй като
Коментари Харесай

70 000 обществени сгради и училища са строени без сеизмичен контрол в Гърция

Гърция стартира пред сеизмично проучване на публичните здания, защото идната седмица, съгласно източници от Министерството на климатичните рецесии и гражданската отбрана, се чака да бъде импортирано съответното законодателство. Обществените здания са във фокуса на инспекциите, като приоритет ще бъдат учебните заведения и лечебните заведения, които се правят оценка на към 20 000 здания, предава Труд.

Първичният одит ще бъде наложителен, а по-късно, в случай че е належащо, ще бъде осъществен и второстепенен одит. Когато завърши преди сеизмично проучване на учебните заведения и лечебните заведения, ще се извърши проучване на други публични здания. Целта на пред сеизмичните обследвания, които по информация се чака да приключат в рамките от 6 до 8 месеца, ще бъде записване и оценка на техния сеизмичен риск, с цел да се дефинират целите на национално равнище за предприеме спомагателни ограничения, в случай че е належащо.

Изпълнението за осъществяване на първичния и вторичния пред земетръсен надзор ще бъде предоставено на Техническата камара на Гърция, до момента в който Организацията за антисеизмично обмисляне и отбрана (OASP) ще има надзора и ще спомага научно във всичко, което се изиска.

Същевременно ще бъде основана електронна платформа, където ще се записват всички осъществени инспекции. Тази платформа ще употребява към този момент съществуващата база данни, която OASP има за всички здания в страната.

При изискване че информацията, получена вследствие на инспекциите, е вярна и задоволителна, тя ще бъде неотложно записана в електронната платформа. В същото време OASP и TEE ще си сътрудничат с Централния съюз на общините на Гърция (KEDE) за осъществяване на инспекциите, до момента в който взаимно решение на 6 министерства ще дефинира детайлностите по отношение на категоризирането и приоритизирането на инспектираните здания и избор на процедура и образование на инженери, с цел да се направи контролът допустимо най-ефективен.

Според данни на OASP 46% от съществуващите здания в Гърция са издигнати от 1959-1985 година съобразени с антисеизмичните разпореждания от 1959 година, 32% преди 1959 година без антисеизмични разпореждания, 13% от постройките издигнати от 1985 година до 1995 година с антисеизмичните разпореждания, до момента в който 9%, които са издигнати от 1995 година до през днешния ден са съобразени с новата антисеизмична разпоредба от 1995 година и гръцката антисеизмична разпоредба от 2000 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР