Гърция започна да предава на Украйна бойни машини на пехотата

...
Гърция започна да предава на Украйна бойни машини на пехотата
Коментари Харесай

Гърция започна да предава на Украйна бойни машини

Гърция стартира да предава на Украйна бойни машини на пехотата БМП-1 руско произвеждане, които са били на въоръжение в армията на Германска демократична република и са били предадени на Атина от Германия, заяви през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба на взаимна конференция с гръцкия външен министър Никос Дендиас в Киев.

" Особено ценим въоръжението, което Гърция дава на Украйна ", сподели Кулеба на конференцията, която беше излъчена от украинското външно министерство във Facebook. Кулеба оцени като „ доста значимо “ това, че „ дълго чаканата доставка на бронирани пехотни машини БМП-1 от Гърция към този момент е почнала “.

“Те ще бъдат доставени на нашата войска допустимо най-скоро ", съобщи украинският първи посланик, съобщи организация ТАСС

На конференцията Дмитро Кулеба заяви, че на диалозите с гръцкия си сътрудник той е повдигнал въпроса за продължение на съдействието сред двете страни във военната сфера и е отбелязал, че укрепването на противовъздушната защита в този момент е приоритет за Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР